Hoteli u srpskim banjama

Hotelski smeštaj u Banjama Srbije

vrnjacka-banja-hoteli

Kada je u pitanju ponuda hotelskog smeštaja u banjama Srbije, može se reći da svaka banja čak i ako nema razvijen apartmanski smeštaj, u ponudi ima makar jedan hotel. Lečenje u banjama, podrazumeva odsedanje u specijalnoj banjskoj bolnici, koja je smeštajno uređena poput hotela ili u samom hotelu sa odvojenim zdravstvenim krilom.

Vrnjačka Banja, najposećenija banja Srbije, prednjači u broju hotela u odnosu na ostale banje Srbije, kao što u ostalom prednjači i u ponudi apartmanskog smeštaja, kapacitetu i ponudi. Posetioci Vrnjačke banje stoga mogu uživati u više različitih hotela poput hotela “Merkur“, „Aleksandar“, „Garni Hotel Kralj“, „Breza“, „Fontana“, „Snežnik“, „Slavija“, „Železničar“ itd. Po broju hotela, Vrnjačka Banja stoji uz rame sa nekim od najrazvijenijih turističkih centara Srbije poput Zlatibora, a njeni hoteli su mahom moderni i savremeno opremljeni te gostima pružaju profesionalnu uslugu i negu.

banje srbije hoteli

S druge strane, neke banje ograničene su na jedan hotel tj. specijalnu bolnicu za rehabilitaciju sa hotelskim smeštajem. Takva je primera radi Banja Junaković, koja u svom rehabilitaciono – rekreativnom centru “Junaković“, nudi 131-u dvokrevetnu sobu i četiri apartmana, uz to u svojoj ponudi ima welnness i spa program, kuglanu, bazene, sportske terene itd.  Dakle sve što je potrebno za jedan kompletni banjski boravak.

Kada su u piatnju ostale banje u Vojvodini, one raspolažu sa nešto većim izborom, pa u banji Kanjiži možete izabrati između više hotela kakvi su Hotel „Aqua Panon“, „Hotel Lupus“, Hotel „Aquamarin“ itd.Više hotela nudi i Banja Palić.

hoteli u banji palic -banje u vojvodini

U centralnoj Srbiji, Selters Banja, u ponudi ima samo svoj rehabilitacioni centar, Palnački Kiseljak raspolaže smeštajnim jedinicama u Bolnici „Stefan Visoki“ i Hotelu „Kiseljak“ u Smederevskoj Palanci. U Bogutovačkoj Banji u ponudi je Hotel „Mineral“, Mataruška Banja nudi Zavod za sepcijalizovanu rehabilitaciju „AGENS“, i Hotel „Termal“. U Ovčar Banji posetiocima je na raspolaganju luksuzni Hotel „Kabalar“, i Hotel „Dom“ ocenjen sa tri zvezdice. Bukovička Banja, u ponudi ima Specijalnu bolnicu „Bukovička Banja“, Hotel „Šumadiju“, Hotel „Staro Zdanje“ i Hotel „Izvor“.

Banja Koviljača, smeštena u zapadnoj Srbiji kada je hotelski smeštaj u pitanju može ponuditi hotele „Podrinje“ i „Gučevo“ kao i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Banja Koviljača“. Takođe u zapadnoj Srbiji leži „Pribojska Banja“, a njeni gosti mogu odsesti u Centru za rehabilitaciju „Pribojska Banja“.

U istočnoj Srbiji, kao najrazvijenija banja ne samo ovog dela, već i među najrazvijenijim banjama srbije, stoji Sokobanja i u njoj hoteli „Moravica“, „Turist“, „Park“, „Sunce“, „Zdravljak“, Specijalna bolnica „Sokobanja“ i Prirodno lečilište „Banjica“. U Gamzigradskoj Banji nalaze se Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju „Gamzigrad“ i Hotel „Kastrum“, dok se u Zvonačkoj Banji posetioci mogu smestiti u Hotelu „Mir“.

niska banja hoteli

U južnoj Srbiji gotovo sve banje u ponudi imaju svega jedan hotel. Izuzetak je „Niška Banja“, u kojoj se nalaze hoteli „Srbija“, „Ozren“ i „Partizan“, a pored njih i Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“.

Dakle, banjski hotelski smeštaj poseduje svaka banja, sa, u suštini, dovoljnim smeštajnim kapacitetima koji zadovoljavaju broj gostiju, i sa sadržajem koji zadovoljava potrebe istih. Ipak predviđa se da  banje u Srbiji uđu u razvojnu fazu, koja podrazumeva investicije i unapređivanje ove turističke grane koja se smatra najvećim turističkim potencijalom Srbije.