Upoznajte Beograd
Dragi posetioci, dobrodošli na beograd.travel!
Upoznajte Beograd, najveći i najznačajniji grad u Srbiji, njegovu prestonicu i kulturni, politički i obrazovni centar. Beograd je najznačajniji grad na Balkanu, poznat i drag njegovim gradjanima, kao i slučajnim prolaznicima koji se tu zadese. Njegov jedinstveni geografski položaj ga čini posebnim, on je raskrsnica puteva, kapija izmedju istoka i zapada. Prestonica bogate istorije koja obiluje kulturno istorijskim spomenicima, prepuna zelenih parkova i šetališta, i egzotičnih mirisa. Dodjite i upoznajte Beograd, krenite u fantastičan noćni provod, posetite neke od mnogobrojnih manifestacija, atrakcija i dogadjanja. Upoznajte njegova pozorišta, restorane, kafiće i hotele.

Tajanstveni Beograd
U Beogradu možete za sebe pronaći miran kutak i opušteno uživati u jutarnjoj kafi u boemskoj četvrti Skadarliji, ili smireno posmatrati zalazak sunca na Kalemegdanskoj tvrdjavi, posutoj slojevima istorijskog nasledja, koja pamti pradavna vremena i prati nestašluke današnjih klinaca. Upoznajte Beograd i njegovu istoriju koja ga čini tajanstvenim i privlačnim, uživajte u beogradskim noćima prepunim dešavanja, osetite njegovu energiju koja čini da se ovaj grad svakom gostu uvuče pod kožu. Jer ko jednom poseti Beograd, uvek želi da mu se vrati.

Beograd noću
Noćni život Beograda je posebna priča. Veliki broj kafića, restorana i poznatih beogradskih kafana boji vrele gradske noći živim tonovima, nudeći svojim posetiocima dobar provod i doživljaje koji se pamte. Splavovi ovde zauzimaju počasno mesto i predstavljaju jedan od simbola grada. Usidreni na obalama Dunava i Save, obasjani svetlom i dobrim raspoloženjem, oni su nezaobilazna destinacija svakog stranog turiste koji želi da oseti duh ovog velegrada. Tu se često mogu videti poznate ličnosti iz sporta i sa estrade, koje zajedno sa prelepim beogradjankama i zanimljivim beogradjanima uživaju u ritmu muzike i ljubaznosti osoblja, uvek spremnog da izadje u susret.

Upoznajte Beograd, drevni grad
Beograd je najstariji grad u Evropi i na arheološkim nalazištima sa ovog područija pronadjeni su predmeti čija starost seže sve do 5 veka pre naše ere. Ovo je drevni grad burne istorije koji je osvajan od različitih vojski tokom svog postojanja, i mnogo puta rušen i dizan iz pepela. Svako od osvajača je ostavio svoj trag, što u kombinaciji sa savremenim Beogradom stvara poseban duh, mešavinu zapadnih standarda i egzotičnog istoka. Danas je Beograd pravoslavni grad čiji je simbol Hram Svetoga Save koji se nalazi na Vračarskom platou i najveća je pravoslavna crkva na Balkanu. Ova velelepna bogomolja okuplja veliki broj pravoslavnih vernika na sve veće crkvene praznike, kao i veliki broj turista koji svakodnevno pune holove hrama i upoznaju istoriju grada.

„Znam da Beograd medju užurbanim turistima ima reputaciju dosadnog grada. Po mom mišljenju, ništa što je veoma lepo uopšte ne može biti dosadno. Ali da je i bilo drukčije, svakako je nepravedno suditi o jednom gradu, isto kao i o nekoj osobi prema prvim i letimičnim utiscima. Da bismo doneli sud o dobrim ili rdjavim osobinama jednog mesta ili osobe, potrebno je prisno ih poznavati, a svako ko prisno poznaje Beograd, mora strasno da ga voli“.

Herbert Vivien, dopisnik londonskog „Daily Expressa“, 1896.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.