Beograd, centar regiona
Beograd, glavni grad Srbije, zauzima centralno mesto u jugistočnoj Evropi. Nalazi se na obalama dve medjunarodne plovne reke, tu se ukrštaju panevropski koridori 10 i 7 i glavni železnički pravci, a u njemu se nalazi i medjunarodni aerodrom ‘Nikola Tesla’. Sve ovo čini Beograd glavnim logističkim i komunikacionim čvorištem regiona koji vekovima povezuje istok sa zapadom.

Povoljnosti iznajmljivanja stana
Bilo da u Beograd dolazite turistički ili poslovno, da li u njemu boravite nekoliko dana ili neki duži vremenski period, potrebno vam je mesto gde ćete noćiti. Ukoliko vam je za to potrebno opuštajuće, mirno i relativno jeftino mesto, najbolji izbor predstavlja iznajmljivanje stana. Cena iznajmljivanja stana u Beogradu može značajno da varira u zavisnosti od površine i lokacije stana, kao i od dužine boravka u njemu. Stanovi na periferiji grada su jeftiniji od onih u centru, koji su traženiji i pored veće cene, jer su u blizini raznih beogradskih atrakcija i dogadjanja.
Veliki izbor stanova za iznajmljivanje garantuje vam da ćete pronaći baš ono što vam odgovara, bil da želite da ste u centru dogadjanja, ili jednostavno želite mir i tišinu za sebe i svoju porodicu. Veliki broj stanova vam nudi hotelski kvalitet za upola manju cenu od one u hotelima.
Kvalitet stanova za iznajmljivanje u Beogradu, pogotovo onnih koji se iznajmljuju na kraći rok, je na visokom nivou.

Zakonski regulisan zakup stana
Nedavno je u Srbiji usvojen Zakon o prebivalištu i boravištu gradjana koji striktno obavezuje stanodavce da prijave stanare, u suprotnom i jedni i drugi rizikuju novčanu kaznu od 10.000 do 50.000 dinara. Stanodavci uglavnom izbegavaju prijavljivanje stanara u strahu od poreza, mada prijava stanara ne znači i automatski prihvatanje obaveze plaćanje poreza – po zakonu o porezu na dohodak gradjana stanodavac je dužan da državi plati 20% od ukupne stanarine.
Prilikom iznajmljivanja stana možete uplatiti kaparu, koja obavezuje stanodavca da će stan u neko odredjenom vremenskom periodu izdati baš vama. Ako odustanete od iznajmljivanja stana zakupac zadržava kaparu, a ukoliko zakupac odustane od iznajmljivanja vraća vam duplu kaparu. Neki stanodavci traže i depozit koji im garantuje da će stan po napuštanju biti vraćen u prvobitno stanje. Ukoliko to nije slučaj, zakupac može zadržati deo ili ceo iznos depozita.

Iznajmljivanje stana posredstvom agencija
Stan u Beogradu možete iznajmiti preko različitih agencija koje će vam izaći u susret i koje možete kontaktirati mailom, telefonom ili lično. Naravno, stan se može iznajmiti i bez posredovanja agencije, ali u tom slučaju budite spremni na samostalno traženje odgovarajućeg stana, što može i da potraje. Zato vam preporučujemo da stan za iznajmljivanje ipak potražite preko specijalizovanih agencija koje u svojoj ponudi imaju veliki broj stanova u različitim delovima grada, na atraktivnim lokacijama.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.