Hoteli Beograda
Beograd kao svetska metropola i grad prepun različitih dogadjaja i atrakcija, sve više predstavlja omiljenu destinaciju mnogih svetskih putnika.
U Beogradu se nalazi preko 40 hotela, sve od onih najluksuznijih sa pet zvezdica pa do onih sa jednom zvezdicom, kao i nekoliko nekategorizovanih, tako da bez problema možete za sebe pronaći hotel po svom ukusu.

Hotel kod jelena
Prvi hotel u Beogradu podigao je 1843. godine o svom trošku knez Mihailo Obrenović na uglu sadašnjih ulica Kralja Petra i Gračaničke. Po bronzanoj glavi jelena koja je visila iznad ulaza nazvan je ‘Kod jelena’, da bi desetak godina kasnije promenio ime u ‘Staro zdanje’. Beograd je tada bio orijentalna varoš sa pedesetak hiljada stanovnika i bio je deo novonastale kneževine Srbije. Sa njegovim ubrzanim razvojem nastala je potreba za novim hotelima, tako da ih je u XIX veku izgradjeno 24, i svi oni su bili nosioci modernizacije Beograda.

Smeštajni kapaciteti
U poslednjoj deceniji investitori sve više ulažu u izgradnju luksuznih hotela kako bi privukli goste iz čitavog sveta, tako da je za to vreme izgradjeno više hotela, mahom u širem centru grada. Za to vreme je došlo i do kvalitativnog pomaka jer je najveći broj ležajeva u bio hotelima sa dve ili tri zvezdice, a danas se najveći broj smeštajnih kapaciteta nalazi u hotelima sa četri zvezdice. Naš glavni grad prednjači kada je u pitanju smeštaj u hotelima širom Srbije – svaki četvrti hotel i svaki treći ležaj u Srbiji nalaze se u Beogradu.

Hotelske usluge
Većina hotela raspolaže prostorijama za opuštanje i relaksaciju kao što su saune, fitnes centri i sobe za masažu, a često uz uslugu smeštaja imate i besplatan parking i bežični internet. Tu su i klimatizovane sobe, kafe bar, 24h recepcija i room servis.
U Beogradu možete pronaći hotele sa dugom tradicijom kao što su Hotel Balkan i Hotel Moskva, kao i one modernije, zapadnog stila kao što su Mr President Design, Admiral i Hotel Aleksandar Palas.

Mesta za susrete sa prijateljima
Bez obzira da li u Beograd dolazite na odmor sa porodicom ili ste u našem glavnom gradu poslovno, uz veliki izbor hotela lako ćete pronaći smeštaj kakav vam odgovara. To su mesta za komforan boravak i proslave, za susrete sa prijateljima, mesta za poslovne sastanke i održavanje konferencija.