Hosteli u Beogradu
Beograd, glavni grad Srbije i evropska metropola, predstavlja turistički i trgovinski centar, i privlači mnogobrojne turiste iz celog sveta. Grad bogate prošlosti, prepun muzeja, gradskih parkova i bašti, sa puno mesta za uživanje. Mnogima on predstavlja i destinaciju za odmor, i svoje goste ne ostavlja ravnodušnim jer poseduje posebnu energiju zbog koje ćete uvek želeti da mu se vratite.
Kada ste u poseti Beorgadu potrebno vam je i mesto gde ćete noćiti, a ako želite da pri tome i uštedite onda su za vas najbolji izbor hosteli, koji pružaju usluge slične hotelima ali po nižoj ceni.

Jeftin smeštaj
Hosteli predstavljaju vid jeftinog smeštaja koji je posebno popuralan kod mladje populacije, savršen za učenike i studente koji imaju nameru da putuju tokom letnjeg raspusta.
Postoje različite vrste hostela koji se razlikuju i po kapacitetu, sve od manjih stanova prilagodjenih nameni koji poseduju svega nekoliko ležaja, pa do namenskih i luksuznih zgrada koje pre podsećaju na hotele, i po izgledu i po uslugama koje nude. Većina hostela liči na studentske domove i poseduje višekrevetne sobe gde gosti iznajmljuju poseban ležaj i svi dele zajedničko kupatilo, a postoje i oni sa privatnim sobama, kuhinjom i posebnim kupatilom. Uglavnom ne nude privatnost koju imaju hoteli kao ni hotelske usluge.

Prednosti hostela
Ali hosteli poseduju i neke prednosti. To se pre svega odnosi na cenu, kojoj ne mogu da pariraju ni hoteli ni apartmani. Boravkom u hostelu uštedećete novac koji onda možete da potrošite na neke druge stvari, da kupite neki suvenir kao uspomenu iz našeg glavnog grada, ili da sa društvom izadjete u nezaboravni noćni provod po kome je Beograd poznat. Prednost hostela predstavlja i njihova lokacija, jer je većina njih smeštena u centru grada tako da su vam najvažnije atrakcije Beograda na dohvat ruke. Ono po čemu se hosteli još izdvajaju je zabava koju pružaju svojim gostima – oni imaju prijatnu atmosferu i internacionalni karakter, to su mesta gde možete sresti ljude iz različitih krajeva sveta sa kojima ćete deliti zajedničke sobe,  tako da boravkom u hostelu možete steći prijateljstva koje će trajati celog života. Ukoliko vam društvo ne odgovara ili mesto gde ste odseli nije u skladu sa vašim očekivanjima, ne brinite, uvek možete sledeću noć provesti u nekom drugom hostelu, jer Beograd ih je prepun, zahvaljujući tendu koji je prisutan zadnjih godina.

Sigurnost u hostelu
Retki su hosteli gde se morate vratiti do odredjenih večernjih sati, što posebno važi za Beograd, centar noćnog provoda u ovom delu Evrope. To ne znači da recepcija radi 24h i da se možete prijaviti za boravak u bilo koje doba dana ili noći, tako da to trebate proveriti pre putovanja. Takodje bi trebalo da obratite pažnju na sigurnost svojih stvari, i one vrednije da ostavite u ormarić ili sef koji se obično nalaze kod recepcije.

Kvalitetan smeštaj sa kuhinjom
Većina hostela ima zajedničku kuhinju u kojima gosti mogu da pripremaju svoje obroke i uglavnom imaju potrebne aparate i posudje. Podrazumeva se da većina hostela svojim gostima obezbedjuje i čistu posteljinu i peškire, ali bi ipak trebalo da se o ovome prethodno raspitate.
Kako Beograd najviše posetilaca ima u letnjoj sezoni, mnogi hosteli su zatvoreni izmedju novembra i aprila, a neki i do juna. Ipak, u Begradu ima hostela koji primaju goste tokom cele godina tako da ćete naći jeftini smeštaj bez obzira koje godišnje doba ste odredili za putovanje.
Bilo da u hostelu želite da provedete jedan ili više dana, ako putujete kao student ili porodično, veliki izbor hostela u Beogradu vam garantuje kvalitetan i jeftin smeštaj.