Nastanak železničkog prevoza
Železnički saobraćaj čine pruge, železnička sredstva i sistemi za regulisanje železničkog saobraćaja. Njime se vrši prevoz putnika i roba a čine ga vozovi, tramvaji, šinobusi i podzemna železnica (metro).
Železnica je jedan od revolucionarnih izuma koji je od industrijske revolucije u Engleskoj brzo počeo da osvaja sve delove sveta. Svaka država je izgradnjom železničkog sistema obezbedjivala privredni, socijalni, politički i kulturni prosperitet nacije. Široku primenu pronalazi tek u XIX veku, kada i u Srbiji počinje izgradnja železničke infrastrukture i ulažu se napori u njenoj izgradnji.
Izgradnja Srpske železnice i prvih pruga započela je 3. jula 1881. godine kada je knez Miloš Obrenović postavio temelj Srpskim državnim železnicama. Tri godine kasnije, 4. septembra 1884. godine svečano je otvorena pruga Beograd – Niš u dužini od 243 km.
Neposredno po otvaranju ove pruge završava se izgradnja (1885.) glavne železničke stanice u Beogradu koja je tada predstavljala jedno od najmonumentalnijih zdanja tadašnjeg Beograda, a danas je spomenik kulture od velikog značaja.
U našoj prestonici je 14. oktobra 1892. godine počela da vozi prva tramvajska linija od Kalemegdana do Slavije. Već 1904. godine pojavili su se moderni tramvaji na struju i potisnuli one sa konjskom zapregom.
Šezdesetih godina XX veka smo u Beogradu čak imali tramvaje sa asfaltiranim podovima, što stariji Beogradjani opisuju ‘kao da stojite na trotoaru, a vozite se’.

Železnički prevoz u Beogradu
Železnički prevoz omogućava gradu da neposredno komunicira sa bližim i daljim okruženjem, sve dokle šine mogu da stignu, a mesta oko Beogradskih železničkih stanica su nekako živahnija, zbog poruka koje donose i odnose vozovi.
U Beogradu imamo nekoliko železničkih stanica, osim glavne tu je i stanica na Novom Beogradu, pa ona u Topčideru, kao i Dunav stanica i železnička stanica Rakovica. Naravno, tu je i železnička stanica ‘Prokop’ sa druge strane Mostarske petlje, zamišjlena tako da ima veliki promet robe i putnika, i koja do danas nije završena.
Danas u Beogradu postoji 12 tramvajskih i 8 trolejbuskih linija u vlasništvu GSP Beograd, koji opslužuje i dve noćne tramvajske linije. Najpoznatija Beogradska tramvajska linija je linija br. 2, poznatija kao ‘krug dvojke’, i koja kruži oko gradskog jezgra.
Izgradnja beogradskog metroa je planirana još 50-ih godina prošlog veka, i danas je Beograd najveći grad u Evropi bez metroa. Kao alternativa planira se izgradnja lakog šinskog sistema nazvanog ‘laki metro’ koji se pokazao uspešnim u rasterećivanju saobraćajnih gužvi u mnogim svetskim metropolama.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.