O iznajmljivanju automobila
Rent a car podrazumeva uslugu iznajmljivanja automobila na kraći ili duži period. Ova usluga se ustalila i razvila i u Srbiji, a prvi put je pokrenuta još 1916. godine u američkoj državi Nebraski. Brzo je postala jako popularna i usledio je njen brz razvoj širom Amerike, a zatim i u ostatku sveta. Sam izraz ‘rent a car’ u originalnom značenju ‘iznajmi automobil’ je popularan u toj meri da se kod nas i ne prevodi.
Ova usluga iznajmljivanja automobila je potrebna svima koji nemaju svoj auto, ili nisu u mogućnosti da koriste sopstveno vozilo, a često rent a car može da bude jednostavnije i jeftinije rešenje kada je potreban prevoz.
U Beogradu je ovo veoma razvijen biznis koji najviše koriste strani i domaći turisti jer predstavlja veoma povoljnu opciju za putovanje i obilazak grada.

Gde rentirati auto u Beogradu
U Beogradu postoji veliki izbor rent a car agencija, a vodeće medju njima pružaju servis po evropskim standardima. Pre donošenja odluke gde rentirati vozilo i kojoj firmi za iznajmljivanje automobila ćete ukazati poverenje, treba se upoznati sa uslovima više rent a car agencija.
Koje tipove i kategorije vozila imaju u ponudi, koje su dodatne usluge, kolika je starost vozila, da li je polaganje depozita obavezno, postoje li neki dodatni troškovi, kao i druga važna pitanja.
Ekonomska kriza se odrazila i na poslovanje rent a car agencija, tako da se automobili mogu iznajmiti po povoljnim cenama. Većina agencija svojim redovnim klijentima odobrava popuste, a često je iznajmljivanje vozila firmama vrlo povoljno.
Treba obratiti pažnju da je u jeku turističke sezone, kao i za vreme praznika, potražnja za iznajmljivanjem vozila povećana a sa time i cene, pa se rezervacija treba izvršiti na vreme zbog niže cene, kada je i dostupnost automobila veća.

Obaveze prema rent a car agenciji
Prilikom preuzimanja automobila iz rent a car agencije dobija se ispravno, čisto vozilo i pun rezevorar, i u takvom stanju treba da se vrati. Zato da bi se izbegle neprijatnosti, treba preuzeto vozilo pregledati i slikati.
Ukoliko dodje do neke nezgode, odmah treba obavestiti najbližu stanicu policije koja će izvršiti uvidjaj i izveštaj predati rent a car agenciji. Ukoliko je šteta nastala tudjom krivicom, pun iznos depozita se vraća, a u suprotnom se plaća učešće u šteti prema proceni osiguravajućeg društva.
Štetu nastalu na vozilu nepažljivim rukovanjem klijent plaća u punom iznosu, kao i kazne zbog saobraćajnih prekršaja.
Ukoliko dodje do kvara na vozilu u toku najma, agencija je dužna da kvar otkloni na licu mesta, ili da ako to nije moguće, obezbedi drugi, ispravan automobil.

Da li je jeftinije voziti sopstveni automobil
Rent a car predstavlja povoljnu opciju za svakoga kome je automobil potraban samo s vremena na vreme, jer zbog velikih troškova oko održavanja automobila više se isplati njegovo iznajmljivanje. Zbog toga je i u Srbiji ova usluga sve traženija, jer visoki troškovi na godišnjem nivou, kao što je amortizacija, kupovina letnjih i zimskih guma, registracija i servis, nisu nimalo zanemarljivi. A i svako sledeće iznajmljivanje je pod povoljnijim uslovima.
Rent a car usluga vam pod povoljnim cenama omogućava da ostavite utisak na poslovne partnere, ili da jednostavno uživate u vožnji automobilom o kome ste celog života maštali.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.