Poreklo autobuskog gradskog prevoza
Autobuski prevoz predstavlja brz, zgodan i jeftin način za putovanje gradom, sa mnoštvom mogućnosti za razgledanje znamenitosti.
Prvi eksperimenti sa javnim prevozom su počeli u Parizu 1662. godine, a prva zvanična autobuska ruta je ustanovljena 1824. godine u gradu Salfordu u Velikoj Britaniji.
Postoji takodje i druga tvrdnja da je javni gradski prevoz imao svoje začetke 1826. godine u gradu Nantu, u Francuskoj.
U Beogradu je 14. oktobra 1892. godine osnovano javno komunalno preduzeće čija je glavna delatnost bila prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju. U pitanju je bio železnički saobraćaj, a prve redovne autobuske linije su uvedene krajem 1927. godine, gde su se koristili moderni autobusi sa pneumatskim gumama. Prevoz putnika je obavljan na linijama Kalemegdan – Savinac, i Terazije – Dedinje.
Prvi autobus u Srbiji marke Pionir je proizveden 1939. godine u fabrici IMR u Rakovici za potrebe vojske kraljevine Jugoslavije, i služio je kao sanitetsko vozilo.

Autobuski prevoz u Beogradu
Beograd, kao i svi drugi veći gradovi, ima razvijenu mrežu saobraćajnica, a javni prevoz je posebno značajan vid prevoza i predstavlja osnovu celokupnog gradskog saobraćajnog sistema.
Saobraćajna mreža ne zadovoljava potreba grada, pa je Beograd poznat po saobraćajnim gužvama. Beograd je i najveći grad u Evropi bez metro sistema, čija je izgradnja već duže vreme u pripremi.
Razvijen gradski prevoz u Beogradu sastoji se od autobusa, tramvaja, trolejbusa i voza. Sistem gradskog prevoza se deli na četri zone koje obuhvataju uži centar grada, šire gradsko područje i prigradska naselja.
Javni prevoz autobusima je organizovan preko 8 javnih prevoznika:
– Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP Beograd)
– Saobraćajno preduzeće Lasta
– Udruženje privatnih prevoznika
– Veolia transport
– Poslovno udruženje Beobus
– Tamnava trans
– Dumeko
– Ćurdić
GSP Beograd je u vlasništvu grada, pa se njihovi autobusi nazivaju ‘gradskim’ ili ‘državnim’. Do sredine 90-ih godina XX veka ovo je bilo jedino javno gradsko prevozno preduzeće, nakon čega su prihvaćeni i ostali, privatni prevoznici.
U gradu postoji 112 dnevnih i 22 noćne linije – noćne su pokrivene isključivo privatnim autobusima, a od 2004. godine uvedena je objedinjena naplata karata za sve prevoznike.
Autobuske karte, mesečne ili pojedinačne, mogu se kupiti na velikom broju trafika širom grada, dok se pojedinačne mogu kupiti i kod vozača po višoj ceni, važe za vožnju jednim vozilom i poništavaju se po ulasku u autobus.
Dnevne linije se dele na gradske i prigradske i pokrivaju vremensko razdoblje od 4 časova ujutru do ponoći, pri čemu je cena karata za prigradske linije viša.
Noćne linije se takodje mogu podeliti na gradske i prigradske i razlikuju se od dnevnih. Noćni autobusi saobraćaju na svakih pola sata do sat, od ponoći do 3 časova ujutru, a kreću sa Trga republike, Slavije ili Opštine Novi Beograd.
Sve stanice u centru Grada, kao i velika transportna čvorišta, imaju informacije o trenutnoj lokaciji, i mapu linija na srpskom i engleskom jeziku.
Ulaz i izlaz u vozilima gradskog prevoza mogu se odvijati samo na vratima namenjenim za tu svrhu, što zavisi od tipa vozila. Ako je u pitanju vozilo sa troje vrata putnici mogu da ulaze samo na prednja vrata, a ako vozilo ima više od troje vrata putnicima je dozvoljeno da ulaze na prednja i zadnja vrata, a sva druga vrata su namenjena za izlaz.
U gradski prevoz je uveden i novi sistem, BusPlus. To su beskontaktne kartice koje pripadaju modernom sistemu za kontrolu elektronskim putem. Postoji četri tipa kartica: personalizovana, plastična nepersonalizovana, papirna nepersonalizovana i elektronska.
Prigradski prevoz povezuje Beograd sa bližom i daljom okolinom i on ima preko 300 linija sa više od 2500 dnevnih polazaka.
Sav autobuski saobraćaj u gradu čine vozila različitih proizvodjača, generacija i oznaka, koja se redovno održavaju kako bi se putovanja užim gradskim jezgrom ili okolinom Beograda učinila što bezbednijim.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.