Info turist
Turistička organizacija Beograda ima više turističkih informativnih centara u kojima, pored  informacija o organizovanim programima razgledanja grada i izletima, možete da dobijete i besplatni promotivni materijal o Beogradu. Tri stalna informativna centra se nalaze na aerodromu ‘Nikola Tesla’, železničkoj stanici i u Knez Mihajlovoj ulici broj 5, a od proleća do jeseni otvoren je i sezonski centar na medjunarodnom pristaništu ‘Luka Beograd’. U ovim centrima se mogu dobiti besplatne turističke mape Beograda, brošure i promotivni materijal turističke ponude grada, kao i druge korisne informacije.
Ovde možete dobiti informacije o programima razgledanja grada i kupiti karte za aktuelne ture. Postoji više od 20 raznovrsnih programa gde spadaju panoramsko razgledanje Beograda iz otvorenih autobusa, šetajuće ture, krstarenje brodovima Savom i Dunavom, specijalizovani programi kao što su Na kafi kod Knjeginje Ljubice, obilazak kraljevskih dvorova, Folklorne večeri u Skadarliji, Podzemni grad, i izleti izvan Beograda.
U ovim informativnim centrima mogu se kupiti karte za javni gradski prevoz, suveniri sa simbolima Beograda, i informisati se o Belgrade City Card usluzi koja vam omogućava popuste do 50% pri poseti galerijama, muzejima, restoranima, sportskim centrima i drugim turističkim i ugostiteljskim objektima u gradu.

Razgledanje Beograda
Beograd možete da razgledate sa vode, zemlje i iz vazduha. Možete da šetate kroz grad, vozite se turističim autobusom, turističkim vozom ili turističkim brodom, da letite motornim zmajem ili balonom. Ako osim ovih klasičnih razgledanja želite i nešto više, razne turističke agencije organizovaće posebne ture samo za vas.
Razgledanje Beograda Autobusom se organizuje svake nedelje u trajanju od oko 90 minuta i uz pratnju turističkog vodiča. Kreće se od skupštine grada i tura se završava na Trgu Nikole Pašića.
Muzejski, turistički voz ’Romantika’, sa vagonima prvog, drugog i trećeg razreda, preuredjenim i prilagodjenim turističkim zahtevima, saobraća od Beograda do Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Palića, Vršca, Požarevca, Smedereva i Vrnjačke Banje.
‘Plavi voz’ je popularno ime specijalnog voza korišćenog za potrebe Josipa Broza Tita, nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije, za komforna putovanja u zemlji i inostranstvu. Svečani salon sa trpezarijom, u kojoj su moguće kino projekcije, troje salonskih kola sa apartmanima i restoran raspolažu sa ukupno 92 mesta. ‘Plavi voz’ je moguće zakupiti, a o destinaciji putovanja i sastavu voza odlučuje zakupac.
Ako želite da krstarite Dunavom i Savom možete to učiniti brodovima jahting kluba ’Kej’, ili brodovima ‘Sirona’, ‘Danka’, ‘Carpe Diem’ i ‘Belagio’.
Za posetioce Beograda posebno je atraktivno letenja balonom koje uključuje:

  • Organizovan prevoz do mesta poletanja i povratak nakon leta
  • Let u trajanju od 60 do 90 minuta
  • Diplomu i atraktivne poklone
  • Proslavu na mestu sletanja uz šampanjac
  • Osiguranje

Letenje je moguće svakim danom tokom godine kada nema padavina i kada brzina vetra ne prelazi 5 m/s. Leti se do visine od 1000 m.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.