Sportski centri i stadioni u Beogradu
Beograd je značajan sportski centar ne samo Srbije već i regiona jer u njemu postoji veliki broj značajnih sportskih objekata. U Beogradu se nalazi oko hijladu sportskih objekata koji su opremljeni za skoro sve aktuelne sportove i koji mogu zadovoljiti potrebe velikih sportskih dogadjaja, a sam grad se može pohvaliti i tehničkom spremnošću za održavanje olimpijskih igara.
U našem glavnom gradu se svake godine organizuje i veliki broj sportskih manifestacija od kojih su najpoznatiji Beogradski maraton, Politikina trka, Sport fest, Biciklistička trka ‘Tour de Danube’, Trka kola na Ušću i Trka kroz istoriju, a redovno se organizuju i veliki sportski medjunarodni dogadjaji.

Sportski centri
Najznačajniji materijalni resursi u sportu su sportski objekti koji svojom planiranom namerom, strukturom i funkcionalnim statusom u velikoj meri odredjuju planiranje sportskih dogadjaja.
Posebno mesto medju sportskim objektima zauzimaju sportski centri koji omogućavaju bavljenje raznim vrstama sportskih aktivnosti: sportsko obrazovanje, takmičarski sport, rekreativni i školski sport. Sportski centri su prilagodjeni najrazličitijim kategorijama stanovništva – deci, omladini i odraslima, kao i osobama sa invaliditetom.
Ovi objekti predstavljaju mesto sporta, radosti i relaksacije i nude idealne mogućnosti za bavljenje sportskim ili rekreativnim aktivnostima tokom cele godine.
U okviru sportskih centara smešteni su restorani i sale, amfiteatri, kabineti, učionice i drugi sadržaji za sportsko-rekreativne i kulturno-zabavne programe. U njima se takodje nalaze sportski tereni za košarku, mali fudbal, rukomet i tenis.
U Beogradu imamo trinaest sportskih centara i to su: Beogradska arena, Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan, Sportsko rekreativni centar Pionirski grad, Sportski centar Voždovac, Sportski centar Banjica, Sportski i poslovni centar Novi Beograd, Kulturno-Sportski centar Pinki, Sportsko-rekreativni centar Milan Gale Muškatirović, Centar za fizičku kulturu Vračar, Sportski centar Zvezdara, Centar za kulturu i sport Šumice i Sportski-Rekreativni centar Košutnjak.

Stadioni
Beograd ima internacionalnu reputaciju kao grad sporta, i on može da zadovolji potrebe svojih gradjana brojnim sportskim i rekreativnim sadržajima.
Na beogradskim stadionima se najviše igra fudbal, ali oni su prilagodjeni i za druge sportske aktivnosti, pre svega atletiku, koje se odvijaju na 27 manjih i većih stadiona koliko ih u našem gradu ima.
Najveći stadioni u Beogradu su stadion FK Crvena Zvezda koji može da primi 100.000 gledalaca, i stadion FK Partizan kapaciteta 50.000 mesta.
Pored ovih najpoznatijih stadiona u Beogradu, vredi pomenuti još njh 5: Omladinski stadion OFK Beograd, Gradski stadion Zemun, Stadion FK Rad, stadion FK Radnički i stadion FK Obilić.