Ostali sportski objekti
U Beogradu pored velikih sportskih centara i stadiona, postoje tereni i objekti u kojima se upražnjavaju manje poznati ili manje popularni sportovi.
Jedan o tih sportova su trke konja, i to spada u najstarije sportove u Srbiji. Sezona trka na beogradskom hipodromu počinje svakog aprila i završava se krajem avgusta. Ovo trkalište kraj Careve ćuprije posvećeno je negovanju kulture i tradicije trkačkog sporta u Beogradu. U gradu postoji i više konjičkih klubova u kojima možete pohadjati obuku jahanja, gde stičete osnovna znanja o konjima, jahanju i svim pratećim lepotama ovog sporta. Neki od najpoznatijih konjičkih klubova su konjički klub Beograd, Kentaur, US, Divadjo i drugi.
Kuglanje ne spada u popularnije sportove kod nas, ali je veoma zabavan timski sport koji nije ni skup jer ne zahteva specijalnu obuću i opremu. Ovaj sport je zasnovan na jednostavnom konceptu – treba zakotrljati kuglu niz stazu i oboriti što više čunjeva na kraju. Sama staza je premazana uljem, i to po odredjenom obrascu, koji utiče i na tehniku koju treba primeniti pri kuglanju. U Beogradu postoji više kuglana, a najpoznatije su Kuglana Colosseum Bowling Centar, Kuglana Bowling centar Žabac i Kuglana Zepter. Ovaj sport zahteva dosta razmišljanja, preciznosti i koncentracije, i ako mu se posvetite videćete kakav osećaj radosti vam može pružiti.
Ko želi da bude u dobroj fizičkoj kondiciji i da razvije svoje telo, može to učiniti u mnogobrojnim teretanama i fitness centrima širom grada. Bolje teretane se odlikuju velikim brojem sprava za vežbanje, prijatnom atmosferom i velikom površinom, često imaju i tuševe sa kabinama za presvlačenje, a ponegde u sklopu teretane se nalazi i sauna. Stručnjaci koji rade u fitness centru će vam dati savete, u zavisnosti od toga šta želite da postignete, koje su vežbe najbolje za vas, a daće vam i savete o zdravoj ishrani. U raznim fitnes centrima se pored osnovnih vežbi i dizanja tegova, možete angažovati i u grupnim treninzima pilatesa, joge i zumbe, i uz prave instruktore i sprave možete ostvariti svoje zacrtane ciljeve.
Svako ko želi da nauči da pleše, i da uz to stvori nova prijateljstva, može birati izmedju velikog broja plesnih škola u Beogradu. Ples stvara osećaj dobrog raspoloženja i opuštenosti i poboljšava komunikaciju medju ljudima. Kroz ples poboljšavamo koordinaciju, ravnotežu i podstičemo pravilno držanje. Neke od najpopularnijih plesnih škola u Beogradu su Plesni klub Koloseum, Studio plesa Remix dance, Plesna škola Davidov, Plesni klub Artdance, Beogradska akademija irskog plesa, i Plesni klub Calypso, u kojima možete naučiti razne vrste plesa: tango, salsu, mambo, rumbu, foxtrot, bluz, kao mnoge druge. U ovim školama plesa možete naučiti sve od osnovnih koraka, pa do složenijih koreografija, stvarajući usput nova poznanstva i veze, jer je ples univerzalni jezik komunikacije, razumljiv svima i svuda u svetu.
U Beogradu postoji i veliki broj teniskih terena, namenjenih sportu koji je u Srbiji veoma popularan zahvaljujući velikim uspesima naših tenisera i teniserki, a pored toga postoje i tereni za sportove koji su kod nas manje zastupljeni, kao što su skvoš, golf i kriket.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.