Klizališta
Beogradjani su pre više od jednog veka otkrili čari klizanja, a u to vreme jedine podloge za ovu zimsku zabavu su bile zaledjene ulice i reke. Tradicija rekreiranja i druženja na ledu kojima su obeležene decenije gradskog života nastavlja se i danas na Beogradskim klizalištima.
Klizanje je u zimskom periodu veoma popularno, pogotovo medju mladjom populacijom i retko ćete na beogradskim klizalištima videti nekog starijeg kako se gurka izmedju klinaca pokušavajući da napravi svoje prve korake na ledu.
Koliko dugo će u toku godine klizališta biti otvorena zavisi od vremenskih prilika, a obično je to od septembra do polovine aprila.
Uvek kada se bliži kraj godine radost i novogodišnja atmosfera se šire medju beogradjanima, a ljubitelji sankanja, grudvanja i skijanja, a pogotovo klizanja, spremaju se da pokažu svoj talenat i da uživaju u klizanju na ledu.
Beogradska klizališta su odlična mesta za zabavu cele porodice gde uz dečije osmehe lako zaboravimo na niske temperature zbog kojih često zadrhtimo u zimskom periodu. U tim trenucima, iako je nova godina možda daleko, možemo da osetimo koliko su nam praznici blizu.
Gledajući mališane kako se zabavljaju na ledu, i mame i tate znaju da uskoče na klizaljke i učestvuju u zabavi.
Ako je zima sa malo ili bez snega ni to nije problem, mnoga klizališta imaju spreman odgovor – tehnologijom postavljanja ledenih ploča klizalište se stavlja u funkciju i sve što nam je tada potrebno su dobro raspoloženje, tople rukavice, šal i kapa.
Kada se u Beograd nečujno ušunja zima i hladno vreme, beogradjani mogu da krenu sa klizanjem na ledu na otvorenim i zatvorenim klizalištima.
Najveće i najpopularnije klizalište na otvorenom se nalazi kod Ade Ciganlije. Na površini od 800 kvadratnih netara svi koji žele mogu da se okušaju na ledu, ako treba i uz pomoć profesionalnih instruktora.
Od zatvorenih klizališta najpopularnija je ledena dvorana pored hale Pionir, u ulici Čarlija Čaplina 39. Tu možete iznajmiti klizaljke ukoliko nemate svoje, i kupiti dnevnu ili mesečnu kartu.
Pored Ledene dvorane popularna su i klizališta u sportskom centru Olimp, sportskom centru Pingvin i Delta City-u.
Za vreme zimskog raspusta, u hali Pingvin na Novom Beogradu školskoj deci se omogućava besplatno klizanje. Klizališta imaju instruktore i animatore koji su tu tokom celog dana, i vode školu klizanja za decu što se obično radi organizovano preko škola. Instruktori podučavaju decu osnovnim tehnikama klizanja, kao što su pozicija stopala, pravila padanja i ustajanja sa leda, marširanje u mestu i pokretu, vrste pokreta, kliženje odgurkivanjem i kako se izvode poskoci u mestu.
Na prelazu izmedju zimske sezone i proleća, klizanje na beogradskim klizalištima predstavlja odličnu zabavu kojoj svako, sa malo samopouzdanja, može da se prepusti.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.