Bazeni
Bazeni za plivanje često čine deo većeg rekreativnog kompleksa, i sve one koji vole plivanje uvode u drugačiji i spokojniji svet. Odlaskom na bazen, porodično ili sami, sebi dopuštate uživanje i odmor u odličnoj atmosferi.
Plivanje predstavlja najzdraviju fizičku aktivnost jer se pri plivanju angažuju sve grupe mišića i balgotvorno deluje na srce, pluća i zglobove. Plivanje deluje povoljno i na psihu, i sveukupno igra značajnu ulogu u očuvanju dobrog zdravstvenog stanja.

Plivanje u Beogradu
Beograd ima svoje ‘more’, Adu Ciganliju – veoma popularno kupalište koje u letnjoj sezoni mami beogradjane svih uzrasta, ali takodje ima i veliki broj bazena koji su puni kada temperature postanu previsoke. Ali šta da se radi kada leto prodje?
U Beogradu se nalazi nekoliko sportsih centara sa zatvorenim bazenima koji su dostupmi kupačima tokom cele godine. Grad ima razvijenu sportsku infrastrukturu, u čijem sastavu se nalazi i veći broj otvorenih i zatvorenih bazena. Oni pored svoje osnovne namene nude i širok spektar usluga kao što su časovi plivanja, sauna, aerobik u vodi i noćno plivanje. Izgradjeni sa posebnom pažnjom da posetiocima pruže najveći stepen komfora i uživanja u kupanju, odmoru i relaksaciji.
Tokom letnjeg raspusta većina bazena organizuje razne zabavne sadržaje, a pored toga imaju u svom programu škole plivanja za osnovce i srednjoškolce, a mnogi bazeni odredjenih dana u nedelji školarcima omogućavaju besplatan ulaz uz djačku knjižicu.
Noćno plivanje se obično organizuje od 21h do 23 h i predstavlja poseban doživljaj. Uranjanje u vrele beogradske noći privlači uglavnom mladju populaciju, a tada se obično organizuju i svirke uživo što zna da dobro podgreje atmosferu.
Kada se sezona kupanja na otvorenim bazenima završi, plivači se sele u pokrivena kupališta.

Bazeni i kvalitet vode
Sportsko rekreativni centri i bazeni u Beogradu imaju ugovor sa Zavodom i redovno se proverava kvalitet vode, što je dva puta nedeljno. Po pravilima, voda na otvorenim bazenima se filtrira neprekidno, dok se kvalitet vode kontroliše svakodnevno. Svi bazeni bi trebalo da imaju spasilačke službe i službe obezbedjenja.
Presudаn znаčаj zа očuvаnje kvаlitetа vode u bаzenimа imа ponаšаnje sаmih korisnikа – potrebno je da se poštuju preventivne sаnitаrno-higijenske mere: korišćenje dezo bаrijerа (kаdicа zа dezinfekciju stopаlа nа ulаsku u krug bаzenа i nа izlаsku iz toаletа), tuširаnje pre i nаkon izlаskа iz bаzenа i obаvezno korišćenje toаletа.

Beogradski bazeni
Najpoznatiji bazeni u Beogradu se nalaze na Zvezdari, Tašmajdanu, Novom Beogradu, Vračaru i Banjici. U svakom od ovih centara ima više bazena – tu su oni veći, za odrasle, pa i najveći olimpijski bazeni dužine 50 metara i širine 25 metara. Za naše najmladje rezervisani su oni manji bazeni u kojima deca mogu da se brčkaju do mile volje.
Cene ulaznica variraju u zavisnosti od raznih faktora: da li ulaznica namenjena deci ili odraslima, da li je dnevna, poludnevna ili mesečna, a djaci i studenti imaju uz knjižicu ili indeks i odredjene popuste.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.