Zadovoljstvo kupovine
U Beogradu se nalazi veliki broj radnji, prodavnica, modnih kuća i tržnih centara sa najraznovrsnijom robom gde možete pazariti sve što poželite i prepustiti se zadovoljstvima kupovine. Šta god da vam je potrebno, u Beogradu ćete to pronaći. Radnje sa najfinijom luksuznom robom, gurmanska mesta za hedoniiste, knjižare, prodavnice tehnike i najraznovrsnije opreme, i još mnogo toga.

Istražite Beograd kroz kupovinu
Kupovati u Beogradu nije samo sjajan način da udovoljite sebi, to je i prilika da upoznate njegove ulice i trgove, njegovu istoriju i gradjane, da osetite jedinstveni duh prestonice. Šetnjom kroz grad u potrazi za idealnim poklonom koji planirate da kupite nekom sebi dragom možete naići i na radnje i butike koji nude kvalitetnu robu koja je na akciji, pa rešiti da i sebi nešto date na poklon, što možda ne biste našli na nekom drugom mestu. Prolazak pored šarmantnih butika, istraživanje neke antikvarnice, ručavanje u finom restoranu i ispijanje kafe u baru punom raspoložnih ljudi upotpuniće vaš dan za kupovinu.
Šetajući Beogradskim ulicama uživaćete gledajući prelepe izloge u kojima se vidi i oseća spoj starog i konzervativnog sa novim i modernim modnim trednovima. Od starih zanatskih radnji, velikih zelenih pijaca, do luksuznih butika i modernih tržnih centara, kupovina u Beogradu predstavlja pravo zadovoljstvo.

Glavne trgovačke zone
Glavne trgovačke zone u gradu su:

  • Knez Mihajlova – Trg Repoblike – Pešačka zona Knez Mihailove ulice na potezu od Trga Republike do Kalemegdana nezaobilazno je mesto za kupovinu. Ako tu niste proveli barem pola dana u šetnji i kupovini, neće vam verovati da ste uopšte bili u Beogradu.
  • Terazije – Kralja Milana – Slavija – Atraktivna koliko i prethodna trgovačka zona, barem u delu trga Terazije. Svetske i domaće robne marke mame sa svih strana duž kilometar i po vaše šoping maršrute. Što ste bliži trgu Slavija pada ekskluzivnost, ali i cena.
  • Bulevar Kralja Aleksandra – Ako vam neko u Beogradu kaže da je nešto kupio na bulevaru, znajte da je to ovaj bulevar. To je i najduža ulica u Beogradu od 8,2 km, ali sve čari beogradske trgovine upoznaćete i u prvih nekoliko kilometara. Na ovom trgovačkom potezu imate bukvalno sve vrste robe, sve varijante kvaliteta i cena.
  • Beogradski sajam – U tržni centar sa velikim brojem malih prodavnica tekstila, kozmetike, tehnike, hrane i raznih korisnih sitnica trajno su pretvorene neke od hala Beogradskog sajma. Glavna vrednost ovog BAZARA , kako glasi njegov naziv, je to što radi i nedeljom. Posebna draž Beogradskog sajma su dani kad se održavaju sajamske priredbe, a naročito ‘Novogodišnji vašar’.
  • Novi Beograd – Novi Beograd ima možda najeksluzivniju ponudu u celom gradu. Tu ćete naći brojnim butike u Sava centru ili radnje u okviru hotela ‘Hyatt’ i ‘Continental’. Za nešto pliće džepove tu su dve prave poslastice – Tržni centar ‘Piramida’, kao i ‘Otvoreni tržni centar’.

Postoji razlog zašto je Beograd centar kupovine u Srbiji i regionu.  Uz toliko mogućnosti postoji samo jedan problem – odakle početi?