Splavovi
Noćni život Beograda ostavlja jak utisak na sve njegove posetioce koji su po prvi put u gradu. Duh Beograda i njegova pozitivna atmosfera čine da se osećate da ste medju prijateljima. Uveče se izlazi spontano i bez mnogo planiranja, bez obzira na sutrašnje obaveze.

Provod na splavovima
Jedan od važnijih činilaca noćnog života prestonice su splavovi, zaštitni znak Beograda zbog kojih on važi za centar zabave na balkanu i gde je dobar provod do zore zagarantovan.
Dobru zabavu nožete naći na raznim mestima u gradu, ali leti se beogradski provod obično seli na splavove duž dve prelepe reke, Savu i Dunav. Preko zime su potpuno zatvoreni tako da hladnoća ne prekida uživanje.
Beogradski splavovi čine Beograd prepoznatljivim medju stranim turistima, i za njih oni se nalaze ne listi stvari koje nikako ne treba propustiti.
Kada se iz Starog grada prelazi Brankov most na putu ka Novom Beogradu, prvo što se uočava su splavovi, mesta koja su sinonim za dobru zabavu i koja predstavljaju pravo osveženje u odnosu na druga mesta slične namene.
Splavovi na Dunavu i Savi se razlikuju po ljudima koji tu dolaze, po veličini i po muzici koja se pušta, a kako se nalaze daleko od stambenih zona provod može da traje do zore.
Fenomen splavova je dugo i snažno prisutan u životu grada tako da je teško odrediti šta je stvorilo ovaj prvorazredni turistički brend, šta je tako privlačno u tim noćnim žurkama.
Da li su to raskošno osvetljenje i enterijeri, muzičke i DJ zvezde, go-go igračice – sve se to može pronaći i u standardnim klubovima.
Privlačnost splavovima daju predivan pogled na Stari i Novi Beograd, vazduh drugačijeg mirisa i osvežavajućeg efekta, refleksija grada u mirnoj vodi..
Sve ovo predstavlja pojačani nadražaj za čula i garantuje blistave dane i burne noći u Beogradu.
Dužina obale našeg glavnog grada duž Save i Dunava od 270 km je nešto duža od obale crnogorskog primorja, prostire se od Obrenovca do Vinče, i garantuje svakom gostu da će pronaći ono što ga zanima. Na splavovima se osim dobre muzike i potoka pića mogu degustirati odlično pripremljena riba i srpski specijaliteti, ali i razne gastronomske novotarije.

Beogradski splavovi
Prateći tokove Save i Dunava možemo odrediti nekoliko ključnih zona za zabavu, od kojih je sigurno najvažnija Novobeogradska strana uz glavne mostove, ulice Ušće i Brodarska. Tu se nalaze najpopularniji beogradski splavovi kao što su Barakuda, Exile, Funky Buda, Kartel, Lukas, Principal, Dragstor Pla,, Sindikat, Sound, River, Freestyler, Karibi, Jimmy’s, Blaywatch, Hot Mess i drugi. Kod njih su mesta za sedenje ograničena pa je potrebna rezervacija, a u onim najprestižnijim ako rezervišete mesto u separeu dobićete unapred flašu skupljeg pića.
Poznatiji splavovi u podnožju Kalemegdana i Dunavskom keju su Boem, Viva, Lasta, Kolos i Donji grad, a uzvodni tok Dunava u pravcu prema Zemunu ugošćuje splavove Orpheus , Gabbiano, Akapulko, Bahus, Bangkok, Fashion, H2O, Keops, Monca, Prestige, Savana, Rio, Kogo i dr.
Uzvodno uz Savu, u priobalju beogradskog sama pa do Ade Ciganlije nalazi se mnoštvo poznatih splavova, kao Ambis, Green bar, Best, Calypso, Blek Panters, Flamingo, Hua Hua, Incident, Lahor, Brodić, Stenka i dr.
Na suprotnoj obali se nalazi Savski kej gde se nalaze kako oni luksuzniji, tako i splavovi primereniji skromnijem budžetu: Aligator, Crna maca, Babylon, Godo, Gusar, Marina Vidra, Regata, Red House, Knjaz, Opera, Galeb, Sudbina, Skalar, Zicer.