Diskoteke
Jedna od stvari koje Beogradu svakako ne nedostaju jesu mesta za izlaske. Noćni život našeg grada je razlog dolaska mnogih gostiju iz evropskih zemalja, jer Beograd važi za mesto sa najboljim noćnim životom u ovom delu Evrope. Ovde nema posebnog dana za izlaske, u dobar provod možete krenuti uvek.
Diskoteke su mesta okupljanja pre svega mladih ljudi koji su željni dobre muzike i igre, i one imaju višestruku funkciju, kao dobra mesta za lako upoznavanje i jedan od načina da se izadje iz sivila svakodnevnice i udje u jedan paralelni svet u kome važe druga pravila.

Prva diskoteka na balkanu
Beograd je imao prvu diskoteku na balkanu, i te daleke 1967. godine u Evropi su postojale još samo diskoteke u Parizu, Londonu i Milanu. Bila je smeštena u mali i skromno uredjeni podrumski prostor u ulici Lole Ribara 17, današnjoj Svetogorskoj ulici. Zvanično je to bio klub košarkaša Crvene zvezde, jer u to vreme noćna okupljanja tinejdžera mogla su da se odvijaju jedino pod okriljem nekog sportskog društva ili omladinske ustanove.
Nezvanično su ovu diskoteku svi zvali ‘Kod Laze Šećera’, kako je nazvana po njenom vlasniku, čukun čukun unuku Jevrema Grujića, srpskog ministra iz druge polovine XIX veka.
Bila je uredjena po ugledu na čuvenu parisku diskoteku ‘Kastel’, koja i dan danas postoji i jedna je od najekskluzivnijih mesta u samom centru Pariza.
Diskoteka je bila pretplaćena na najnovije ploče iz Londona i Pariza, prenoseći u naš glavni grad duh zapada.
Posle nepune dve sezone, u jesen 1968. godine, stavljen je katanac na prvu beogradsku diskoteku – komšijama je muke zadavala buka izazvana glasnom muzikom, huktanjem automobila i žamorom, a zvaničnici su komentarisali da ‘dekadentni trendovi sa Zapada truju našu nevinu i čistu omladinu’.

Diskoteke Beograda
Danas u Beogradu ima mnoštvo modernih diskoteka i klubova, i osnovna razlika izmedju njih je da diskoteke imaju plesni podijum.
Sve diskoteke su gotovo puste pre ponoći i najbolji provod je, kao i uvek, rezervisan za rane jutarnje sate.
Ambijent beogradskih diskoteka budi energiju koja garantuje dobru zabavu, vedrinu, neposrednost i komunikativnost sa okolinom, izaziva osećaj pripadnosti i želju za isticanjem.
U diskoteci dugo pre nego što i čujemo muziku, počinjemo da osećamo ritam koji pulsira kroz zidove i vibrira u vazduhu. Pulsirajuća svetla i strobo efekti naglašenog intenziteta prostor menjaju od jarko osvetljenog do utonulog u duboke senke, dok se igrači na podijumu njišu i igraju u ritmu muzike, neumorno, do prvog svetla zore.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.