Coctail barovi
Coctail barovi Beogradu daju neki poseban šmek, šireći atmosferu opuštenosti, obećavajući nove ukuse i doživljaje. Šarenilo boja različitih koktela prosto nas mami da isprobamo nove ukuse i da se relaksiramo uz neko egzotično piće.

Sastojci zadovoljstva
Kokteli priliče raznovrsnim situacijama: kada želite da pomešate posao i zadovoljstvo i impresionirate svoje poslovne partnere u nekom ekskluzivnom coctail baru, ili da možda vašu novu ljubav osvojite u čemu će vam pomoći kokteli raznih ukusa i boja koji opijaju čula.
Tehnika spravljanja koktela je relativno jednostavna – mešanjem nekog, obično žestokog, alkoholnog pića sa bezalkoholnim i dodavanjem različitih sastojaka dobijate osvežavajuće piće prigodno za različite prilike.
Zahvaljujući raznim pićima koja se mogu upotrebiti u spravljanju koktela, mnogobrojnim sastojcima koji se dodaju, kao i različitim tehnikama pripreme, broj koktela koji se danas spravljaju je zaista ogroman.
Od pića se za koktele najčešće koriste gin, vodka, brandy, whiskey, rum ili tequila, a ako se za spremanje koristi pivo onda se to naziva pivski koktel ili u originalu beer coctail.

Belgrade Coctail
Mnogi coctail barovi u Beogradu osvajaju svojim šarmom, atmosferom i kvalitetnom muzikom. Klasični enterijeri ili moderni ambijenti puni detalja nam daju osećaj pripadnosti, gde možemo zajedno sa ostalim gostima da uživamo u raznim alkoholnim i bezalkoholnim koktelima.
Ove urbane oaze upošljavaju uglavnom obučeno profesionalno osoblje, pogotovo barmene čije umeće gosti imaju priliku da vide i testiraju ako poruče neki iz širokog asortimana klasičnih koktela. Prijatno i predusretljivo osoblje čine jednu od osnovnih komponenti dobrog coctail bara, a pored toga bitni su opuštena atmosfera, sjajni kokteli i klijentela. Naravno i cene, koje ne bi trebalo da budu prenaduvane.
Neki od boljih i poznatijih barova u Beogradu su Jazz Bašta, The Black Turtle II Pub, Bar Central, Radionica bar, Ljutić, Cigla Bar, Rakia Bar, Passengers Bar, Amelie Caffe i dr.
Svi ovi barovi imaju nešto jedinstveno da vam ponude, i rezervisati mesto u nekom od njih predstavlja dobru ideju, jer često bez rezervacije nećete naći slobodno mesto, što može biti nezgodno ukoliko imate neki bitan sastanak a rešili ste da baš u vašem omiljenom coctail baru ostavite utisak.
Sve veći broj kvalitetnijih coctail barova u Beogradu koji nude svojim posetiocima sjajne koktele spravljene od strane barmena eksperata – mešanjem kvalitetnih pića i cedjenih sokova – razmazili su beogradske poznavaoce koktela, koji sada očekuju vrhunski kvalitet u svakom baru.