Welness&spa centri
U današjnem brzom, digitalnom dobu u kome se nalazimo, može biti teško fokusirati se na one važne stvari u životu. Naše telo i um moraju biti negovani da bi mogli da očuvamo zdravlje i uživamo u životu.
Welness i spa centri se bave promocijom zdravog života i poboljšavanjem njegovog kvaliteta. Kada je u pitanju lečenje stresa i njegova prevencija, welness centri se fokusiraju na minimiziranje efekata 3 dimenzije stresa. To su fizički stres koji je izazvan iritacijom nervnog sistema, hemijski stres izazvan toksinima u telu i mentalni stres koji može biti izazvan hormonalnim promenama.

Welnes i spa tretmani u Beogradu
Welnes industrija je veoma razvjena u svetu, dok je u Srbiji ona tek u povoju i zbog toga uglavnom nije na zadovoljavajućem nivou. Bez obzira na to, u Beogradu se možete opustinti u nekom od welness&spa centara u kojima ćete pronaći mir i ispunjenje. Usluge ovih centara obuhvataju običnu i hidromasažu, razne vrste djakuzija, saunu, piling tretmane, opuštanje u slanim sobama i drugo.
Svi tipovi masaža koje nude welness&spa centri u Beogradu su usmereni na opuštanje mišića koje dovodi do sveobuhvatne relaksacije i revitalizacije. Najčešće vrste masaža koje se nude su antistres i švedska masaža, tu su i relax, sportska i parcijalna masaža, a neki welness centri nude i masažu medom, pa čak i čokoladom.
Poseban doživljaj je poseta slanoj sobi ili slanoj pećini, kako je ko naziva. Prostorija koja je sva od soli, i kojoj mogu boraviti i deca i odrasli. Tretmanima u ovim sobama obnavljaju se bronhije i funkcija disanja se poboljšava, jača se imuni sistem i normalizuju se svi telesni sistemi.
Welness&spa centri su postali neodvojiv deo mnogih luksuznih hotela. Što su hoteli veći, i ovi centri su kompleksniji i nude više usluga.

Kako se dobro se osećati
Kao zemlja sa dugom tradicijom banjskih lečilišta, Srbija i Beograd imaju odlične mogućnosti da kombinacijom tradicionalnih banja i modernih welnes centara postane omiljena turistička destinacija za svetske putnike. Dok su nekad spa centri nudili samo kupanje u lekovitim banjskim vodama, danas ovaj termin ima šire značenje i označava povlačenje, bar na kratko, od brzog načina života i svakodnevnog stresa, opuštanje duha i negovanje tela, a uključuje i tretmane za ulepšavanje. Sve ovo ima mnogo sličnosti sa welness-om, tako da se ova dva termina uglavnom koriste zajedno.
Sam izraz welness je nastao još 50-ih godina u americi od reči ‘well being’ što znači dobro se osećati/biti, i reči fitness koja označava dobru fizičku kondiciju.
Posetom nekom welness&spa centara u Beogradu imaćete osećaj da ste kilometrima daleko od gradske vreve – na jednom mestu ćete pronaći druženje, zabavu i uživanje i krenućete na put ka obnavljanju tela i duše.