Fitness centri
Svaki čovek ima potrebu za fizičkom aktivnošću, kretanjem, rekreacijom. Redovnom fizičkom aktivnošću aktiviramo sve mišiće tela, čuvamo svoje zdravlje i sprečavamo mnoge bolesti.
Uz fizičku aktivnost postiže se i održava lep i zdrav fizički izgled, tonus mišića i održava se snaga i fizička spremnost.
Fitnes je jedan od segmenata rekreacije i jedan je od najpopularnijih oblika fizičke aktivnosti. Može se upražnjavati kako u zatvorenim prostorima, tako i na otvorenim.

Šta nude Beogradski fitness klubovi
U beogradskim fitness klubovima osnažićete vaš duh i telo, zategnuti mišiće, izgubiti masne naslage i biti zadovoljni sopstvenim izgledom.
Mnogi fitness klubovi u svojoj ponudi imaju i fizičku pripremu rekreativaca, sportista i sportskih ekipa, a mnogi organizuju i razne aktivnosti na otvorenom, kao što su sportski izleti, planinarenja i sportski kampovi.
Bolji fitnes klubovi u gradu ponašaju se u skladu sa standardima koje diktira savremena industrija fitnesa. Uz dobru klimatizaciju i grejanje u zimskom periodu i sjajno ozvučenje, sale su opremljene fleksibilnom podlogom zahvaljujući kojoj se postiže manja silina udara prilikom skokova. U sklopu tih klubova se nalaze i teretane, barovi i posebne sale za masažu, a relax masaža smanjuje mišićnu napetost i pomaže u izbacivanju toksina iz organizma.
Posebna pažnja se poklanja higijeni, tako da se treninzi izvode u besprekorno čistom okruženju.
Uz posebnu mušku i žensku svlačionicu sa tuš kabinama, možete se osvežiti posle napornog treninga.

Načini treniranja
U fitness centrima možete odabrati da li ćete trenirati samostalno ili u saradnji sa profesionalnim trenerom. Treniranjem sa trenerom postižete veći učinak, jer trener prati vaš rad i koriguje ga tokom treninga. Stalni nadzor tokom vežbi pruža mnogo veću bezbednost, što pogotovo važi za početnike u cilju sprečavanja povreda. U radu sa trenerom edukacija i motivacija predstavljaju ključne prednosti, a trener sastavlja i odgovarajući program vežbi za svakog, u zavisnosti od njegovih godina, fizičke spremnosti, telesne težine i želja.
Trend zdravog načina života je sve aktuelniji, a pored zdrave ishrane, da bi očuvali svoje zdravlje, treniranje i vežbanje su neophodni. U stvaranju navike redovnog vežbanja fitness centri mogu da igraju veliku ulogu.
Uz prijatan ambijent i stručno osoblje postići ćete primetne rezultate u kratkom vremenskom periodu. U nekom od Beogradskih fitness klubova možete pronaći rešenje za probleme zatezanja tela, viška kilograma i povećanja mišićne mase.