Banje Srbije Cenovnik

Banje u Srbiji cene

banje srbije cenovnik

Da bi ste posetili banju, ne morate imati zdravstveni problem. Možete posetiti banju i ako vam je potreban odmor za telo i um, rekreacija, zabava, uživanje. Banje u Srbiji sve češće nude usluge kao što su welness i Spa, kao i mogućnosti uživanja u najraznovrsnijim sportovima i isprobavanja novih stvari. Čist vazduh, zdravo prirodno okruženje, blaga klima i šarenolik asortiman usluga koje banje mogu ponuditi svojim posetiocima, razlog su sve češćeg posećivanja ovih oaza zdravlja u moderno vreme.

banje u srbiji cene

Banja je takođe pravi izbor za sve one koje muči neki zdravstveni problem poput reumatskih oboljenja, oboljenja lokomotornog aparata, oboljenja kičme, kožnih, neuroloških i ginekoloških oboljenja.
Budžet koji je potrebno izdvojiti za posetu nekoj od banja zavisi od mnogo faktora, mada su za slične usluge i cene poprilično ujednačene. Razlika nastupa u zavisnosti od vrste smeštaja i usluga. Najskuplje će proći oni kojima je potrebna potpuna bolnička dnevna nega i u tom slučaju cene se kreću od 25 eura do 35 eura u jednokrevetnim sobama, po danu. Takođe zavisi i tokom kog godišnjeg doba bi ste posetili banju, pa je tako proleće jeftinije od leta, a jesen od zime. Osnovni bolesnički dan u banjama je jeftiniji, pa ćete ga u Lukovskoj banji platiti oko 18 eura, a u Selters Banji oko 25 eura. U Prolom Banji osnovni bolesnički dan košta oko 24 eura, dok takozvani bolesnički dan EXTRA košta 32 eura. Ako želite da ovu banju, posetite primera radi leti, dodaćete još 2 eura na gore navedene cene po danu.

banje cenovnikU pojedinim banjama tipa Selters Banje cene smeštaja zavise i od klase sobe koju izaberete i broja kreveta u tim sobama, pa tako, što manje kreveta ima u sobi, to je veća cena. U Vili „Pogled“ u Ribarskoj Banji smeštaj na prvom i drugom spratu skuplji je od onih na višim spratovima. Na cenu će uticati i to da li ste se odlučiili za pun pansion, polupansion ili samo noćenje sa doručkom. Popuste možete ostvariti i boravkom dužim od dve noći u nekim od banja, kao što je recimo Banja Rusanda. Na osnovne cene u banjama koje ne obuhvataju medicinski program, doplaćuje se od 3 do 5 eura za na primer hidroterapiju.

cene u banjama srbijeUkoliko želite da boravite u banjskim centrima za rehabilitaciju bez da koriste medicinski program banje, cene su niže i kreću se od 20 do 30 eura po noćenju, a za korišćenje sadržaja banje u zavisnosti od celog aranžmana, verovatno će biti potrebno izdvojiti još novca.
Ako ste zainteresovani za luksuzniji smeštaj, zakup apartmana u banjskim lečilištima kreće se od 50 eura do nekih 100 eura. To uglavnom zavisi od toga da li je apartman za jednu ili dve osobe, a ako je u pitanju porodica, cena zavisi od toga koliko ta porodica dece vodi, iako za decu mlađu od dve godine u većini banja niste dužni da izdvojite novac, već deca mogu u banji boraviti besplatno.

banje cene
Kada je u pitanju privatni smeštaj u banjama, za one koji su došli da odmore, cene su daleko manje, ali opet variraju u zavisnosti od prohteva. U većini banja mogu se iznajmiti dvokrevetne sobe sa dve do tri zvezdice i za manje od 10 eura. To obično podrazumeva samo krevet, ormar i televizor u običnoj sobi sa zajedničkim kupatilom. Luksuznije sobe su ujedno i skuplje, pa se njihove cene penju i do 15 eura za noćenje.

cene smestaja i odmora u banjama srbije
Cene privatnih apartmana takođe zavise od raznih faktora, kao što su na primer veličina apartmana, opremljenost i stepen luksuza. Tako je za neki prosečan apartman za 2- 4 osobe potrebno izdvojiti od 20 do 40 eura, a za veće i luksuznije apartmane i cena raste. Ko se odluči za privatan smeštaj u svakom slučaju može koristiti ponudu banjskog rehabilitacionog centra, a za to je potrebno izdvojiti u proseku 5 eura na dnevnom nivou za neke osnovne sadržaje, poput korišćenja bazena, sauna i turskog kupatila. Masaže se dodatno naplaćuju, a prosečna cena iznosi 10 eura za jedan sat masaže.

cena lecenja u banjama srbijeU odnosu na budžet koji je primera radi potrebno izdvojiti za prosečno letovanje, banje mogu iziskivati i više i manje novca u zavisnosti od vaših potreba. Ako idete u banju kako bi ste odmorili i uživali taj će vas put koštati manje nego letovanje u inostranstvu, a sa druge strane, ako vam je potrebno kompletno lečenje u banji, cene mogu biti i jednake letovanju i skuplje, zavisno, od kvaliteta smeštaja i već nabrojanih faktora.

cene apartmana i hotela u banje srbijeBilo kako bilo, za koju god banju da se odlučite imaćete u ponudi različit smeštaj od specijalnih bolnica, do privatnih apartmana i soba, a izbor smeštaja diktiraće i novčanu sumu koju je potrebno izdvojiti. Dobro je ipak znati da je zbog raznovrsnosti ponude moguće je izabrati i banju, i smeštaj u okviru nje koji najviše odgovara pojedinačnom budžetu.